Foto a Video: Rádcovský kurs MSS - tábor

Milí Pathfindeři, rád bych se ohlédl za táborem Rádcovského kursu, který proběhl od 26.7. do 2.8. 2020.

Tábor Rádcovskoho kursu se svým pojetím liší od běžných táborů, protože jeho smyslem a cílem není táborová hra a odměny na konci, ale inspirovat se a prožít dobrodružství, zkušenosti, ze kterých pak účastník může čerpat při oddílových činnostech.

Tentokrát se zúčastnilo 43 budoucích rádců a 10 vedoucích včetně rádců. Tedy byla to docela velká parta lidí. Zahájení proběhlo v neděli večer společnou hymnou, vyvěšením vlajek, okénkem informací a pak noční bojovkou.

Další 4 dny byly v režii workshopů, kde se učili starým i novým dovednostem. Účastníci byli rozděleni do 8 skupinek. Tyto skupinky se pak točily vždy na 4 stanovištích při dopoledním i odpoledním programu. Pro lepší představu Vám přiblížím, co se na stanovištích dělo :)

První stanoviště dopoledne bylo vaření a to byla docela legrace. 2 skupinky měly vždy na starost připravit jídlo na celý den pro všechny účastníky. Jedna skupinka snídani, obě skupinky oběd (polévka se vařila zásadně na ohni) a druhá skupinka večeři. No musím říci, že jídla byla vynikající a opravdu jsme si pochutnali. Druhé stanoviště byly vodní aktivity, třetí stanoviště byla práce s ohni a nástroji  a čtvrté stanoviště byla střelba. Odpoledne se střídali na rukodělných činnostech, rétorice, uzlování a orientaci. A před večeří pak na 4 stanovištích zdravovědy. Tedy dny jsme měli naplněné aktivitami a pro odpočinek téměř nezbyl čas. Na druhou stranu, vzhledem k velmi teplému počasí, se vždy našla chvilka, kdy jsme se navzájem polívali vodou a koupali se v rybníku. Večery končily u táboráku, zpívali jsme písně, měli zajímavou přednášku a také každý večer jsme slyšeli část životní cesty každého vedoucího.

Tuto rutinu pak narušila ve čtvrtek náhlá výprava, kde každá skupinka dostala suroviny na přípravu nějakého jídla, azimut, kterým směrem měli jít a postupně každou hodinu otevírali jednu obálku, ve které byly úkoly ke splnění. Asi po 4 hodinách došli téměř k cíli a čekal je už toužený spánek v přírodě, ale tak, aby o nich nikdo nevěděl.  Ráno jsme se pak všichni sešli u Čertových kamenů, kde také přijeli instruktoři lezení a mohli jsme si všichni vyzkoušet slaňování pomocí prusíku. Byl to skvělý den!

S návratem do tábořiště si většina pomohla autobusem. Ale musím složit velkou poklonu skupince osmi statečných, kteří šli zpět do tábora 12 km pěšky. Po návratu jsme si večer zahájili společně sobotu a sdíleli se o zážitky z výpravy.

Sobota byla posledním dnem tábora a nesla se v duchu odpočinku a pohodových aktivit. Přemýšleli jsem v psychologii nad posláním rádce, při studiu Bible pak nad věrohodností a autoritou Bible. Odpoledne jsme poznávali přírodu a poté přišel vrchol týdne. Během prvního setkání rádcovského kursu a i během jednotlivých dní mohl každý účastník získávat karty s osobnostmi a jejich vlastnostmi. V tom byla ukrytá šifra, kterou když vyřešili, mohli se vydat na cestu rádce. V cíli pak každý dostal kartu se svou fotografií a se svými silnými pozitivními vlastnostmi. No a to už jsem vlastně na konci. Poslední večerní táborák, děkovačka, sundání vlajek s hymnou…

Všichni máme na co vzpomínat. Děkujeme Bohu za krásné počasí, za zážitky a legraci, které jsme prožili. Děkujeme za to, že se nestal nějaký těžký úraz a děkujeme, že jsme na cestě rádců mohli ujít další kus cesty. Haleluja!

 Za tým rádcovského kursu Kamil Majer 

Důležité


Vyhledávání


Základní údaje

Fakturační adresa:

KLUB PATHFINDER z.s. 
Londýnská 623/30
120 00 Praha 2   

IČ: 62939211

Zasílací adresa:

Klub Pathfinder
Peroutkova 57
150 00 Praha 5   


E-mail: kancelar@pathfinder.cz

ID datové schránky: cbssiqh

Číslo účtu: 2400101213/2010

Transparentní účet Fio banka

Sledujte nás na sociálních sítích

  

Klub Pathfinder ve veřejném rejstříku


Interní stránky

  

Původní nterní stránky - půjčovna 

 


Výroční zpráva


Čestný titul od MŠMT

Organizace uznaná MŠMT pro oblast práce s dětmi a mládeží (2008-2010 / 2011-2015 / 2017-2020 / 2021  22/23).


Dohoda mezi KP a Junákem

Potvrzením nadstandartně dobrých vztahů je dohoda o přátelské spolupráci, kterou v roce 2009 uzavřel KP s Junákem - českým skautem... více zde


Březový lístek

Ocenění "ze spodu" pro dlouholeté vedoucí udělované napříč organizacemi pracujícími s dětmi a mládeží... více zde


Bible a Slovo na cestu

ČEP a Slovo na cestu - obojí s 64 stránkovou barevnou přílohou a zajímavým povídáním, užitečnými informacemi a návody, s obrázky, mapami, nákresy a prostorem pro poznámky...vice zde


Organizace školního roku


 


Odkazy na naše aktivity:

                             

Odkazy na partnerské organizace a projekty:

        partner junak        partner adra