Foto a Video: PTD Pathfinder 2/6

O víkendu 1. až 4. dubna proběhlo na Ježonkách v Beskydech již druhé setkání školy PTD Pathfinder (Pošli to dál – Pathfinder), jejímž tématem byla Bible. Přijelo celkem 50 dětí, které si hrou, vyučováním a osobními příběhy osvojily základní znalosti o Bibli a jejím významu pro lidský život.

Vše začalo páteční venkovní hrou, kde si všichni mohli procvičit svou znalost pořadí knih Bible. Následovala kratší přednáška o knize knih Bibli a její důvěryhodnosti. Sobotní dopoledne byla chvíle pro přemýšlení nad inspirací Bible a také nad tím, jaké jsou překlady Bible do češtiny. Účastníci si měli  přivézt Bibli, se kterou se pojí nějaký osobní příběh. Tyto příběhy si potom ve skupinkách mohli navzájem vyprávět. Dopoledne se děti zapojily i do výroby biblické knihovničky. Každá skupina vyrobila svou originální knihovnu biblických knih, které byly na závěr vyhodnoceny. Počasí bylo požehnané a slunce odpoledne účastníky vylákaloo ven, kde každá skupina dostala úkol nafotit seriál fotografií na biblický příběh, který ostatní při společné prezentaci mohli uhodnout. Po společném ukončení soboty přišel na řadu “večerníček”, kde se děti vzdělávaly v etiketě a slušném  chování. Večer si zahrály deskové hry.

V neděli byla na programu psychologická přednáška o tom, jak pracovat s myšlenkovými mapami, a poté  hráli účastníci bojovou hru, kde si procvičili nejen mysl, ale i své tělo. Víkend proběhl velmi rychle, ale minimálně jedna myšlenka zůstala? Bible je dar od Boha. Je to ukazatel cesty, který je nadčasový, aktuální a je tu pro mne. Je to osobní kompas, který nikdy nezklame a proto se jím chceme nechat vést. Když se ve vzpomínkách ohlédnu zpět, tak to byl nádherný víkend s pestrým programem, se skvělou partou a úžasným Božím požehnáním ve všem.

Fotografie z akce jsou ke zhlédnutí zde.

Za tým PTD Pathfinder Kamil

Důležité


Vyhledávání


Základní údaje

Fakturační adresa:

KLUB PATHFINDER z.s. 
Londýnská 623/30
120 00 Praha 2   

IČ: 62939211

Zasílací adresa:

Klub Pathfinder
Peroutkova 57
150 00 Praha 5   


E-mail: kancelar@pathfinder.cz

ID datové schránky: cbssiqh

Číslo účtu: 2400101213/2010

Transparentní účet Fio banka

Sledujte nás na sociálních sítích

  

Klub Pathfinder ve veřejném rejstříku


Interní stránky

  

Původní nterní stránky - půjčovna 

 


Výroční zpráva


Čestný titul od MŠMT

Organizace uznaná MŠMT pro oblast práce s dětmi a mládeží (2008-2010 / 2011-2015 / 2017-2020 / 2021  22/23).


Dohoda mezi KP a Junákem

Potvrzením nadstandartně dobrých vztahů je dohoda o přátelské spolupráci, kterou v roce 2009 uzavřel KP s Junákem - českým skautem... více zde


Březový lístek

Ocenění "ze spodu" pro dlouholeté vedoucí udělované napříč organizacemi pracujícími s dětmi a mládeží... více zde


Bible a Slovo na cestu

ČEP a Slovo na cestu - obojí s 64 stránkovou barevnou přílohou a zajímavým povídáním, užitečnými informacemi a návody, s obrázky, mapami, nákresy a prostorem pro poznámky...vice zde


Organizace školního roku


 


Odkazy na naše aktivity:

                             

Odkazy na partnerské organizace a projekty:

        partner junak        partner adra