Foto a Video: Silvestr JK

 

Strašice jsou malá vesnička v takovém malém údolí uprostřed krásné jihočeské krajiny. Lišky tam dávají dobrou noc a občas potkáte i člověka. Právě do těchto míst jsme zamířili, my Pathfindeři z Jižního kříže. Jedno auto s posádkou dokonce muselo vyjet o několik hodin dříve, aby vytopili chatu, která se všem stala na několik dní přístřeším. Postupem času, kdy přijížděli ostatní, se chatou rozezníval stále více smích, povídání a zvuky rozepínání a zapínání batohů a krosen. Zpoza oken bylo vidět venku zmrzlou ulici, ale uvnitř jsme se díky kamnům všichni cítili dobře.

Program celých čtyř dnů byl opravdu pestrý. Nechyběla známá hra „na zvířátka“, kde jsme si dlouhou dobu předávali různé signály vyjadřující jednotlivá zvířata. Lovec uprostřed to někdy opravdu neměl moc lehké. Někdy se zase uprostřed kruhu ani neohřál, protože někdo zrovna neudržel pozornost a ztratil přehled o signálu. Většinou s přibývajícími hodinami se tento jev vyskytoval častěji. J Navštívili jsme také Horažďovický akvapark. Nejvíce se nám asi líbila divoká řeka, kde jsme běhali v kruhu a hráli na babu. Zkusili jsme skočit co nejkrásnější šipky, nebo naopak co největšího placáka. Někteří toho litují dodnes.

Silvestrem se také neslo několik zamyšlení. To největší – sobotní – mělo krásnou myšlenku. Vše začalo scénkou o tom, jaké by to bylo, kdyby nám Ježíš poslal žádost o přátelství na facebooku. V Bibli čteme o dobách dávných, ale je dobré si uvědomit, že Bůh je stále s námi a snaží se nás kontaktovat. V následující aktivitě jsme měli připravit a sehrát scénky některých příběhů Bible, jak by asi vypadaly, kdyby se děly v současnosti.

Silvestrovský večer utekl skoro až moc rychle. O zábavu a pohoštění bylo postaráno a od večerního programu čas neúprosně kráčel směrem k půlnoci. Do nového roku nás doprovázela Kofola v novoročním přípitku, ohňostroj na louce nad vesnicí a také zamyšlení nad tím, že jako nás provázel Bůh v tom starém roce, tak bude s námi i v tom novém. I když se třeba zrovna nebudeme mít tak krásně jako na tomto Silvestru, stále si můžeme být jisti jeho přítomností.

Někteří vytrvalci se rozhodli nespat až do ráda (a krmili se v kuchyni čokoládou ve 3 ráno, pozn. nevyspaného autora) a jiní zase usnuli po nočním promítání filmu jako dudci. První ráno nového roku bylo mrazivé a všem se nám nechtělo domů. Nenesli jsme to ale těžce, protože tento rok bude zase mnoho akcí, kde se potkáme. Ale za rok, za rok zase na Silvestru Jižního kříže!

Důležité


Vyhledávání


Základní údaje

Fakturační adresa:

KLUB PATHFINDER z.s. 
Londýnská 623/30
120 00 Praha 2   

IČ: 62939211

Zasílací adresa:

Klub Pathfinder
Peroutkova 57
150 00 Praha 5   


E-mail: kancelar@pathfinder.cz

ID datové schránky: cbssiqh

Číslo účtu: 2400101213/2010

Transparentní účet Fio banka

Sledujte nás na sociálních sítích

  

Klub Pathfinder ve veřejném rejstříku


Interní stránky

  

Původní nterní stránky - půjčovna 

 


Výroční zpráva


Čestný titul od MŠMT

Organizace uznaná MŠMT pro oblast práce s dětmi a mládeží (2008-2010 / 2011-2015 / 2017-2020 / 2021  22/23).


Dohoda mezi KP a Junákem

Potvrzením nadstandartně dobrých vztahů je dohoda o přátelské spolupráci, kterou v roce 2009 uzavřel KP s Junákem - českým skautem... více zde


Březový lístek

Ocenění "ze spodu" pro dlouholeté vedoucí udělované napříč organizacemi pracujícími s dětmi a mládeží... více zde


Bible a Slovo na cestu

ČEP a Slovo na cestu - obojí s 64 stránkovou barevnou přílohou a zajímavým povídáním, užitečnými informacemi a návody, s obrázky, mapami, nákresy a prostorem pro poznámky...vice zde


Organizace školního roku


 


Odkazy na naše aktivity:

                             

Odkazy na partnerské organizace a projekty:

        partner junak        partner adra