Foto a Video: Muzička MSS 2015

Múzička MSS 2015

 

Některá pozvání se jen těžko odmítají. A co teprve pozvání na výlet plný zážitků, to teprve nelze odmítnout. A tak, když přišlo pozvání na „Výpravu ke hvězdám“, mnoho dětí z MSS neváhalo a pozvání přijalo. Vždyť, letět ke hvězdám, to musí být úžasný zážitek.

V sobotu 7. listopadu jsme nastoupili do vesmírné rakety, kterou se nám stal sbor v Ostravě – Mariánských Horách. Na palubě nás přivítal vrchní pilot Lukáš Jureček a společně s palubním personálem, moderátory Janou a Radkem, jsme se mohli vydat na cestu. A jak to tak bývá, jsme zvyklí na to, že si dlouhé cestování krátíme třeba poslechem hudby, sledováním filmů, zpěvem písní apod. Na pódiu se tak vystřídalo mnoho šikovných dětí, které si právě pro toto cestování na Múzičce připravili spoustu nádherného programu. Mohli jsme se zaposlouchat do krásných písní, ať už sólových, duetů nebo ve skupinovém podání, nádherných hudebních čísel na nejrůznější hudební nástroje (klavír, housle, saxofon, akordeon apod.) a zazněla také báseň. Letos jsme mohli shlédnout i filmové zpracování pro nás velmi známých příběhů. Tak třeba Lego panáčci nám postavili Babylónskou věž, v prostředí Minecraftu se odehrál krásně zpracovaný příběh o Milosrdném Samaritánovi, a mohli jsme taky vidět záznam o návštěvě Jan Husa v Opavě. Nechybělo ani zpracování příběhu o Stvoření světa v podobě stínohry nebo divadelní příběh o Srdíčku. Na chodbách naší „cestovní rakety“ jsme mohli zase obdivovat galerii výtvarných děl.

Na celý program Múzičky dohlížela odborná porota a také asi dvou set členné publikum, kteří závěrem rozdali ceny těm nejpodařenějším a nejzajímavějším příspěvkům. A každý cestovatel měl možnost si odnést upomínkový předmět na nezapomenutelnou „Výpravu ke hvězdám“.

A tak nám cestování rychle uběhlo a my se společně dostali do cíle. Venku se setmělo, na nebi se objevily hvězdy a my si spokojeně mohli říct, že ta cesta ke hvězdám byla pěkná, zajímavá a celkem rychle uběhla. Zároveň také víme, že jednu dlouhou cestu ještě máme před sebou a asi každý z nás by byl rád, kdyby jednou skončila právě tam v nebi :)

 

Vodní Hry bez hranic

 

V neděli 8. listopadu 2015 se na ostravském bazénu „Čapkárna“ sešlo asi 100 odvážných plavců, kteří měli chuť porovnat si své síly s ostatními, užít si spoustu zábavy a legrace a aktivně si zasportovat.

Hry to byly opravdu velmi zajímavé a napínavé. Začalo se klasickými plaveckými štafetami starších plavců, pak mladších plavců a nakonec i vedoucích. Atmosféra byla natolik úžasná, že za mohutného povzbuzování jsme pomalu začali už při první disciplíně ztrácet hlasivky. Mezi klasické disciplíny jsme zařadili i jednu pohádkovou o Jeníčkovi a Mařence. Bylo to asi takto: „Jednou tak Jeníček s Mařenkou ztratili svého tatínka u velkého jezera. Když zahlédli pro ně tak známý člun, vrhli se v oblečeni i s šálou a rukavicemi do vody a pro tatínka si s vypětím všech sil doplavali. Cestou zpátky byli přepadeni vodními čarodějnicemi, ale nakonec vše dobře dopadlo a všichni i s člunem se dostali na souš.“ Jedna z nejsložitějších her byla štafeta, kde si děti vyzkoušeli snad všechny vodní dovednosti (plavání, pádlování, potápění, lovení…). Ani se to nedá všechno popsat, jelikož tak složitou štafetu se ještě nikomu nepodařilo vymyslet. O to větší radost máme z toho, že ji všichni zvládli.

Nejnapínavější soutěží se ovšem stalo plavání pod vodou na jeden nádech. Mistryni hledejte v Bystřici nad Olší, které se povedlo přeplavat jeden a čtvrt bazénu pod vodou na jeden nádech (orientačně je to cca 30m).

Závěrem je třeba říci, že pohár si odvezl oddíl z Ostravy – Radvanic. Dále je třeba dodat, že se nikdo neutopil ani nezranil. A úplně nakonec patří poděkování všem organizátorům této akce, kterou (jak se účastníci shodli) chceme do budoucna ještě zopakovat!!! 

Důležité


Vyhledávání


Základní údaje

Fakturační adresa:

KLUB PATHFINDER z.s. 
Londýnská 623/30
120 00 Praha 2   

IČ: 62939211

Zasílací adresa:

Klub Pathfinder
Peroutkova 57
150 00 Praha 5   


E-mail: kancelar@pathfinder.cz

ID datové schránky: cbssiqh

Číslo účtu: 2400101213/2010

Transparentní účet Fio banka

Sledujte nás na sociálních sítích

  

Klub Pathfinder ve veřejném rejstříku


Interní stránky

  

Původní nterní stránky - půjčovna 

 


Výroční zpráva


Čestný titul od MŠMT

Organizace uznaná MŠMT pro oblast práce s dětmi a mládeží (2008-2010 / 2011-2015 / 2017-2020 / 2021  22/23).


Dohoda mezi KP a Junákem

Potvrzením nadstandartně dobrých vztahů je dohoda o přátelské spolupráci, kterou v roce 2009 uzavřel KP s Junákem - českým skautem... více zde


Březový lístek

Ocenění "ze spodu" pro dlouholeté vedoucí udělované napříč organizacemi pracujícími s dětmi a mládeží... více zde


Bible a Slovo na cestu

ČEP a Slovo na cestu - obojí s 64 stránkovou barevnou přílohou a zajímavým povídáním, užitečnými informacemi a návody, s obrázky, mapami, nákresy a prostorem pro poznámky...vice zde


Organizace školního roku


 


Odkazy na naše aktivity:

                             

Odkazy na partnerské organizace a projekty:

        partner junak        partner adra