Foto a Video: Robinzonáda

Na 1. jarní olympijské hry dorazilo celkem 15 států. Divoký západ, který proměnil Robinzonádu v tento sportovní svátek, ubytoval všechny sportovce v olympijské vesničce nedaleko městečka Plasy. Na pátečním slavnostním zahajovacím ceremoniálu nechyběl ani maskot her - Bílý tygr, který musel během zpívání hymny Pathfinderu a olympiády, doběhnout pro oheň až do Atén. Všichni reprezentanti hrdě mávali svými vlajkami a ukazovali všem ostatním svoji příslušnost ke státu, který zastupovali.

Na začátku, před samotným patnáctibojem, se všichni seznámili s českými olympioniky formou hry, kdy sbírali od sportovců podpisy. Nebylo to tak jednoduché, protože většina sportovců byla ochotna se podepsat, až když na podpisové kartě viděli podpis některého jejich kolegy. Mladí sportovci se během víkendu také seznámili s Josefem Kverkem - bývalým československým olympionikem, který za nimi přijel v pátek večer a vyprávěl jim o nebezpečí podvádění ve sportu - dopingu.

Další den následoval patnáctiboj. Patnáct různých disciplín na stanovištích rozesetých kolem areálu olympijské vesnice. Na některém stanovišti bylo potřeba koordinovat pohyb na lyžích s celou skupinkou, na jiném zase potrápit mozkové závity a přijít na příběh z Bible, kde se vyskytovala myšlenka "fair play". Tato myšlenka a verše 2. Tim 4,7-8 provázely malé sportovce celým víkendem. Bylo sice důležité bojovat a snažit se dosáhnout co nejlepších výsledků, stejně tak ale bylo důležité doběhnout až do konce a nevzdávat se. Na konci proto v duchu této myšlenky dostala odměny první a poslední tři místa.

Sobotní večer patřil zamyšlení v nedalekém klášteře, odkud všichni po setmění putovali zpátky do olympijské vesničky s loučemi. Před velkým uzavíracím ceremoniálem a předáváním cen stihly všechny týmy společně zaběhnout maraton. Celkem celých 42 kilometrů uběhli olympionici a vysloužili se uznání olympijského výboru, stejně tak jako proběhnutí cílovou páskou a ovace diváků.

1. jarní olympiáda sice skončila, ale její myšlenka s námi jistě bude o mnoho déle, než olympijský oheň a sladké závěrečné odměny.

 

 

Důležité


Vyhledávání


Základní údaje

Fakturační adresa:

KLUB PATHFINDER z.s. 
Londýnská 623/30
120 00 Praha 2   

IČ: 62939211

Zasílací adresa:

Klub Pathfinder
Peroutkova 57
150 00 Praha 5   


E-mail: kancelar@pathfinder.cz

ID datové schránky: cbssiqh

Číslo účtu: 2400101213/2010

Transparentní účet Fio banka

Sledujte nás na sociálních sítích

  

Klub Pathfinder ve veřejném rejstříku


Interní stránky

  

Původní nterní stránky - půjčovna 

 


Výroční zpráva


Čestný titul od MŠMT

Organizace uznaná MŠMT pro oblast práce s dětmi a mládeží (2008-2010 / 2011-2015 / 2017-2020 / 2021  22/23).


Dohoda mezi KP a Junákem

Potvrzením nadstandartně dobrých vztahů je dohoda o přátelské spolupráci, kterou v roce 2009 uzavřel KP s Junákem - českým skautem... více zde


Březový lístek

Ocenění "ze spodu" pro dlouholeté vedoucí udělované napříč organizacemi pracujícími s dětmi a mládeží... více zde


Bible a Slovo na cestu

ČEP a Slovo na cestu - obojí s 64 stránkovou barevnou přílohou a zajímavým povídáním, užitečnými informacemi a návody, s obrázky, mapami, nákresy a prostorem pro poznámky...vice zde


Organizace školního roku


 


Odkazy na naše aktivity:

                             

Odkazy na partnerské organizace a projekty:

        partner junak        partner adra